Erop uit in Coevorden!

In en rondom Coevorden is genoeg te beleven voor het hele gezin en kinderen, zoals de Wildlands zoo, Ponypark Slagharen en Plopsaland.
Tevens is er een prachtige omgeving om te fietsen en wandelen en vinden er regelmatig allerlei evenementen plaats.

Uitgaanstips

Gezin


WILDLANDS: een werelds avontuur!
WILDLANDS is een compleet nieuw park waar natuur en avontuur op een overweldigende manier samenkomen. Wandel door de boomtoppen in het tropische oerwoud terwijl je de ringstaartmaki’s en olifanten bespiedt. Vind jezelf ineens terug tussen de zebra's en de leeuwen, sta neus aan neus met ijsberen onder water en ontdek de pinguïns. Zoek naar goud in de zinderende zon of maak een spannende reis boven én onder het ijs in het 4D-onderzoeksvoertuig.

Kom op expeditie in de onvergetelijke werelden van WILDLANDS Adventure Zoo Emmen en beleef het avontuur van je leven!

Lees meer: http://www.wildlands.nl/

Attractiepark Slagharen
In het attractiepark rol je van het ene avontuur in het andere avontuur.

Reis in een paar stappen van het Wilde Westen naar Mexico, vier carnaval in het ritmische New Orleans en ga op zoek naar goud in Yellowstone. Of ga je liever op ontdekkingstocht door Jules Verne Adventureland en beleef de spectaculaire Expedition Nautilus, fiets naar de top met de Magic Bikes en trotseer de woeste golven in Fogg's Trouble. Ook kun je een spannende 4D-film kijken. Wil jij weten hoe de indianen vroeger leefden? Laat je dan in American Indian meenemen door het verleden en waan je even een echte indiaan!

Ontdek de zes themagebieden en de meer dan 30 attracties, shows, parades en straattheater voor jong en oud. Ben jij klaar voor het avontuur? Kom dan snel en ga mee op ontdekkingsreis door het leukste attractiepark van Nederland.

Lees meer: http://www.slagharen.com/nl/attractiepark/

Museum Coevorden
“Coevorden is mede voorsien met een machtig Ammunitiehuys, bestaende uyt verscheydene Gebouwen, gestopt en gepropt vol allerhande Wapenen, Ammunitie en Materialen, sufficant om eene langdurige belegeringe uyt te staan.”

In 1659 beschreef de Duits-Nederlandse historicus Picardt het arsenaal waar het Stedelijk Museum Coevorden een plek heeft. Het Arsenaal aan de Haven in Coevorden is het kloppende hart van de stad waar het verhaal van de vestingstad Coevorden wordt verteld. Het is een stadsbelevingscentrum waar het Stedelijk Museum Coevorden u samen met de Bibliotheek, het Toeristisch Informatiepunt en de Historische Vereniging u op een verrassende manier de stad Coevorden laat beleven.

Het Stedelijk Museum beschikt over meerdere expositiezalen voor wisselende exposities en een expositie met de vaste collectie. Hoogtepunt van een bezoek is de driedimensionale filmpresentatie over de roerige geschiedenis van Coevorden. Het museum beschikt ook over een museumwinkel, een leescafé en een vergaderruimte.

Lees meer: http://www.museumcoevorden.nl/

Evenementen


Ganzenmarkt in Coevorden, een jaarlijks hoogtepunt in de stad met een historische, folkloristische achtergrond

In Coevorden is de geschiedenis op straat te beleven. Dat is de gedachte in Coevorden achter het project De Stad als Museum. Stichting Ganzenmarkt vult die gedachte jaarlijks in op de tweede maandag in november.

Lees meer: http://www.ganzenmarktcoevorden.nl/

Piekiesmarkt in Coevorden, pp deze zaterdag in juli mag iedereen (handelaren en particulieren) een plekje claimen in de binnenstad van Coevorden om daar zijn of haar koopwaar aan te bieden. Dit mogen nieuwe artikelen zijn maar ook tweedehandse of nòg oudere! Kinderen verkopen veelal hun overtollige speelgoed en zij proberen van oudsher de beste plekjes te bemachtigen in alle vroegte als de zon nog maar nauwelijks wakker is.... Geen wonder dat de meeste kinderen dan ook ver vóór het einde van de markt al weer naar huis toe zijn. De volwassenen beginnen veelal wat later en blijven meestal wat langer maar voor iedere koper geldt: hoe vroeger je komt, hoe groter je kans op een mooi artikel!

Historische Havendagen te Coevorden
Ontdek Coevorden tijdens de Historische Havendagen! Een evenement waarbij heel Coevorden op zijn kop staat. Er is voor elke leeftijdsgroep wat te beleven. Zoals het middeleeuws leven, meer dan 60 historische schepen, een echt kasteelschip van meer dan 55 meter, kermis, attracties en ga zo maar door. Het mooiste is dat de entree GRATIS is, zelfs het parkeren! Dus wat houdt u tegen?

Lees meer: http://www.havenverenigingcoevorden.nl

Voor meer informatie over evenementen in coevorden en omgeving en een activiteiten agenda kunt u ook kijken op Magisch Drenthe

Lees meer: http://www.magischdrenthe.nl/

Ga op avontuur en ontdek de hunebedden bij Geopark De Hondsrug.

Voor meer informatie over expedities en activiteiten: http://www.geoparkdehondsrug.nl/

Fietsen en wandelen


Het Pieterpad is een Lange-Afstands-Wandelroute. Een Lange-Afstands-Wandelroute (kortweg LAW) is een wandeling die zich uitstrekt over een langere afstand (vanaf ca. 100 km) en die niet rond gaat. Het begin en eindpunt van een LAW liggen dus niet bij elkaar. Het Pieterpad voert van Pieterburen in Noord Groningen naar de Sint-Pietersberg in Zuid Limburg en is daarmee de langste aaneengesloten wandelroute van Nederland.

Lees meer: http://www.pieterpad.nl/

Fietsen ohne Grenzen.
Deze grensoverschrijdende fiets driedaagse in de regio Coevorden/Emlichheim start ieder jaar op Hemelvaartsdag.

Deelnemers fietsen iedere dag door het grenslandschap van de regio Coevorden/Emlichheim. U kunt kiezen uit routes van 25 (geschikt voor families met kleine kinderen), 40 of 60 kilometer. De routes voeren langs de mooiste plekjes van de regio; het Vechtdal, het beek- en rivieren gebied rond Coevorden en het Duitse Emlichheim. Onderweg kunt u genieten van prachtige landschappen, natuur, vergezichten en karakteristieke Duitse en Nederlandse dorpjes

Lees meer: http://www.fietsenohnegrenzen.nl/

Stadswandeling Coevorden
Laat u aangenaam verrassen en ontdek de historische vestingstad Coevorden! Maak een wandeling door de geschiedenis van Coevorden o.l.v. een stadsgids. De gids vertelt u tijdens de wandeling over de roemruchte historie van de stad. We laten u diverse eeuwenoude monumenten zien en het wordt u al gauw duidelijk waarom Coevorden geruime tijd de Poort naar het Noorden was. We bezoeken het Stedelijk Museum waar het verleden van de vestingstad wordt belicht. Een van de pronkstukken tijdens de wandeling is het met zorg gerestaureerde Kasteel. Ook is het mogelijk om een bezoek te brengen aan de PKN Kerk aan de Kerkstraat. Een bezoek aan deze kerk wordt een ware beleving omdat de geschiedenis duidelijk voel - en zichtbaar aanwezig is. Er zijn diverse arrangementen mogelijk. Elke woensdagmiddag is het mogelijk om onder begeleiding van een gids een stadswandeling te maken.

Lees meer: http://in.drenthe.nl/nl/p/agenda-drenthe-festivals-evenementen-en-meer/agenda/event/?id=804334

Fietsen te huur!
Op loopafstand zijn fietsen te huur bij Profile Luvro Coevorden.

Lees meer: http://www.profileluvrocoevorden.nl

Kinderen


Plopsaland Indoor Coevorden
Vlieg mee met Mega Mindy de boeven achterna of leef je uit in de Bumba-speeltuin. Alles staat in het teken van de favorieten van televisie!

Kabouter Plop en Piet Piraat, ontmoet ze in Plopsa Indoor Coevorden! In dit eerste Nederlandse Plopsapark raken kinderen niet uitgekeken. Iedere dag is er een liveshow. Ga het avontuur aan en kom naar Plopsa Indoor Coevorden in Dalen!

Plopsa Indoor Coevorden in Dalen leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Lees meer: http://www.plopsaindoorcoevorden.nl/nl

Welkom bij het Cowboy & Indianen Speelreservaat.

Ben jij klaar voor het grote avontuur in het Wilde Westen? Kom dan als een pijl uit een boog naar het kinderspeelparadijs Cowboy & Indianen Speelreservaat in Coevorden.

Het Speelreservaat biedt kinderen van 1 t/m 12 jaar de gelegenheid om lekker binnen en buiten op de vele speeltoestellen te spelen. Trampolines, touwbruggen, glijbanen, schietkanonnen, springkussens, ballenbaden, fietsen, en nog veel meer speelplezier. Ook kun je een leuk potje voetballen in onze toffe voetbalkooi! Beklim de unieke klimmuur (boulderwand), spannend en uitdagend! Voor de oudere kinderen en ouders/verzorgers zijn er diverse spelen zoals midgetgolf binnen en buiten, poolbiljart, bowlen, tafeltennis, airhockey enz. En om de dag helemaal fantastisch te maken kunt u allerlei lekkers bestellen uit onze keuken.

Lees meer: http://www.kinderspeelparadijscoevorden.nl